از «تمسخر در منچستریونایتد» تا «پدر خوانده فوتبال مدرن»؛ چگونه رانگنیک اعتبارش را در یورو ۲۰۲۴ پس گرفت؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری علم و فناوری تینار، تورنمنتهای مثل جام ملتهای اروپا جدا از این که محلی برای درخشش ستارههای فوتبال هستند، محلی برای عرضه اندام مربیان و قابلیتهای فنی شان است.
«کوچ هایی» که به خاطر حضور تیم تحت امرشان، میتوانند با ارائه ایدههای متنوع تاکتیکی، نشان دهند چه نبوغ زیادی دارند. همینطور مشخص کنند اتفاقات ناخوشی که شاید در گذشته تجربه کردند، ربطی به استعداد و تواناییهای شان ندارد.
از این رو میتوان گفت رقابتهای جام ملتهای اروپا «یورو ۲۰۲۴» برای «رالف رانگنیک»، سرمربی آلمانی و با دانش تیم ملی اتریش «بهترین فرصت ممکن» بود تا به دنیای ورزش بفهماند در منچستریونایتد، تیم سابقش «قضاوتی نادرست» علیه او شد.
*اتریش پدیده جام
پیش از آنکه رقابتهای یورو در کشور آلمان آغاز شود، احتمال داده میشد «اتریش» یکی از پدیدههای جام باشد. این تیم با توجه به نتایج خوبی که در ماههای اخیر کسب کرده، همینطور رشد فنی قابل ملاحظهای که زیر نظر «رانگنیک» به دست آورد، از سوی کارشناسان به عنوان تیمی شگفتی ساز احتمالی جام نام برده میشد.
وقتی هم که رقابتها شروع شد در گروه D ابتدا با ارائه بازی قابل توجه مقابل فرانسه پرستاره که در دو جام جهانی اخیر قهرمان و نایب قهرمان شده بود، با یک گل به خودی! مغلوب شد.
پس از آن دیدار سرمربی ۶۵ ساله در کنفرانس خبری با وجود باخت و از دست رفتن ۳ امتیاز بازی ابراز رضایت کرد که دروازه تیمش توسط ستارههای تیم حریف در واقع بازنشد.
در مصاف بعدی اتریشیها بدشانسی بازی ابتدایی را مقابل لهستان با کسب برد ۳ بر یک جبران کردند. عصر سه شنبه نیز در آخرین بازی دورگروهی مقابل هلند، یکی از مدعیان قهرمانی به برتری ۳ بر ۲ رسیدند. در پایان با کسب ۶ امتیاز بالاتر از فرانسه، هلند و لهستان صدرنشین گروه شده و به دور یک هشتم نهایی صعود کردند.
زمانی که سفیدپوشان اتریشی لالههای نارنجی را مغلوب کردند و باعث خوشحالی هواداران خویش شدند، همان زمان بود که گزارشگر تلویزیون انگلیس عنوان کرد:
«حالا بهتر از هر کسی، منچستریونایتدیها میفهمند که با رالف رانگنیک، با مهربانی برخورد نکرده و رفتار نادرستی داشتند. او را بی دلیل مورد تمسخر و قضاوت قراردادند در حالیکه خود مرتکب اشتباه شده و ایراد داشتند. مربی آلمانی تا همین جا هم حقانیتش را به خوبی اثبات کرده؛ این که دانش و نبوغ زیادی دارد، اما متاسفانه یونایتدیها از آن استفاده نکردند و مفت او را از دست دادند…»
*پدر گگن پرسینگ
حدود ۲ سال قبل زمانی که رانگنیک به عنوان سرمربی موقت تیم الدترافوردی از جمع شیاطین سرخ جداشد، خیلیها به او تاختند. حتی «کریستیانو رونالدو» معتقد بود که او را به عنوان سرمربی درتیم ندیده و وی را در حد این تیم پرافتخار نمیداند.
اما عصر سه شنبه در برلین، ستارههای اتریشی تحت هدایتش با غلبه بر هلند نشان دادند چرا رانگنیک «پدر گگن پرسینگ» (بنیانگذار پرس همه جانبه در بازی) نام گرفته و بازیکنانش هم از تمام قد از او حمایت میکنند.
برخلاف رونالدوی بازیگوش و طعنه زن، «مارسل زابیتسر»، کاپیتان تیم اتریش به خبرنگاران در کنفرانس خبری گفت:«وقتی صاحب توپ میشویم، کسی را روی نیمکت مان داریم که ما را به سمت و سوی موفقیت پیش میبرد.»
هافبک سابق بایرن مونیخ و منچستریونایتد و کنونی بروسیادورتموند افزود:
«بازی در چنین تیمی، حس بسیار خوبی دارد. واقعا هر روز از بودن در چنین تیمی و کارکردن زیر نظر چنین کادر فنی لذت میبرم. اگر به من باشد، دوست دارم همیشه در تیم ملی بمانم و برای رانگنیک بازی کنم.»
*تبدیل تیمی منفعل و محتاط به تیمی نترس و اهل خطر
تیم ملی اتریش تا قبل از آنکه مربی مجرب آلمانی را بر روی نیمکت خود ببیند، در اصل مجموعهای منفعل بود که بازی محتاط را در سرلوحه کار قرار میداد. اما با آمدن رانگنیک، کاملا متحول شدبه طوریکه به تیمی شجاع و اهل خطر تبدیل شد.
در حقیقت برد لذت بخش مقابل هلندیها پاداشی بر ۲ سال کار و تلاش بی وقفه این مربی برای فرم دادن تیمی پرشور بود.
تا قبل از آنکه در آوریل ۲۰۲۲ این چهره به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شود، نتایج اتریشیها قابل توجه نبودند. اما با حضور وی، بازیکنان تحت تاثیر آموزش و تمریناتش به سبکی روی آوردند که مایه عذاب حریفان شدند. به این دلیل بود که مقابل ایتالیا به پیروزی رسیدند و برابر بلژیک و فرانسه قبل از این جام مساوی کردند.
اتریش تحت هدایت او در ۳ از ۴ بازی قبل از اعزام به آلمان برنده شد و در کنار جلب رضایت هواداران زیادش توانست نظر کارشناسان را نیز به خود جلب کند.
زابیتسر میگوید:«از زمانی که رانگنیک به عنوان سرمربی تیم ملی ما برگزیده شد، شاهد تحول چشمگیری هستیم. در گذشته خیلی با توپ مهربان کار میکردیم و قدر هر پاس را نمیدانستیم. اما با آمدن او همه چیز به کل تغییرکرد تا جایی که حالا با توپ بسیار قوی کار میکنیم و همه هم میدانند چقدر در تغییر حالت دفاع به حمله، سریع عمل میکنیم. حتی وقتی توپ را از دست دهیم، سریع میتوانیم صاحب توپ شویم. این بزرگترین تفاوت ما با گذشته است.»
«توم میدلر»، مجری پادکست «بوندس لیگایی دیگر» میگوید این تیم اتریش، کاملا در نقطه مقابل اتریش سرمربی قبلی یعنی فرانکو فوداست: «اتریش قبلی سبکی متضاد با حالا داشت. آن تیمی دفاعی و با احتیاط فراوان بود. حالا، اما کاملا رو به جلو بازی میکند و برای هر حریفی خطرناک است. بازیکنان به سرمربی کاملا احترام میگذارند و از مدیریت این مربی رضایت دارند. زیرا فوتبالی که مربی ارائه میکند، بسیار به چیزی که در تیمهای باشگاهی خود انجام میدهند، نزدیک است.»
*حکایت آمار و ارقام
آمار و ارقام میگویند که اتریشیها از نظر «پرس کردن در جلوی زمین» یکی از بهترین تیمهای یورو ۲۰۲۴ بوده اند.
طبق اطلاعات آماری که پرتال معتبر اوپتا ارائه کرده در زمینه «پرسینگ روی حریف جهت ایجاد رفتار دفاعی مقابل حریف» تنها تیم آلمان فراتر از اتریش کارکرده است.
از طرفی این که در وضعیت تصاحب توپ حریف، بازیکنان اتریشی ۴۹ خطا در نیمه زمین حریف روی بازیکنان تیم مقابل مرتکب شدند، بیانگر شدت بالای سختگیری است که برابر حریف از خود نشان میدهند.
*رانگنیک کیست؟
رالف دیتریش رانگنیک هیچگاه در دوران جوانی بازیکن مطرحی نبود. او از سال ۱۹۸۳ که مربیگری را آغازکرد، هدایت تیمهای زیادی را برعهده داشته که عمدتا مطرح نبوده اند. اما همین چهره از بدو شروع فعالیتش به سبک «گگن پرسینگ» که نمونهای از آن را یورگن کلوپ در لیورپول و دورتموند به معرض نمایش گذاشت، اعتقادداشت.
در واقع بنیانگذار این سبک، در فوتبال آلمان و اروپا خود وی بوده است. به همین خاطر است که مطبوعات کشورش به او لقب «پدر خوانده فوتبال مدرن» داده اند. او از سالها قبل به زبانی ساده به بازیکنانش گفته و تفهیم کرده «وقتی توپ را از دست میدهید، از همه طرف به سمت بازیکن صاحب توپ حریف، هجوم برده و فضا را محدود کنید تا باردیگر صاحب توپ شوید!»
وی برای این منظور از مربیان بزرگ قدیمی همچون ارنست هاپل، آریگو ساچی، والری لوبانفسکی و زدنک زمان الهام گرفته و خود استاد مربیان بزرگی همچون توماس توخل، یورگن کلوپ، یولیان ناگلسمان، رالف هازنهوتل، مارکو رزه، روگر اشمیت، آدی هوتر، اولیور گلاسنر و ماتیاس یایسله شده است.
به همین خاطر سیمون استون، گزارشگر تلویزیون انگلیس میگوید:
«باعث تاسف است. رانگنیک یک گنج بود که در منچستر مورد استفاده قرارنگرفت. تازه وقتی هم انجا را ترک کرد، کلی جوک برایش ساخته بودند. با او به نامهربانی برخورد شد و اجازه ندادند تا او شعار «جراحی قلب مشکل دار منچستریونایتد» را تحقق ببخشد. حالا هم جای تعجبی ندارد که با تیم اتریش این نتایج خوب را بگیرد.»
اتریش تحت هدایت رانگنیک حالا به عنوان پدیده و تیم شگفتی ساز جام، در مرحله یک هشتم نهایی با ترکیه دیدار میکند. کارشناسان زیادی معتقدند شگفتی سازی این تیم در جام تازه شروع شده و شاید تا مراحل بالاتر هم ادامه یابد.
اما جدا از این نکته، میتوان گفت تا به همین جا هم تیم اروپایی عالی کرده و باعث تحسین شده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از «تمسخر در منچستریونایتد» تا «پدر خوانده فوتبال مدرن»؛ چگونه رانگنیک اعتبارش را در یورو ۲۰۲۴ پس گرفت؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از «تمسخر در منچستریونایتد» تا «پدر خوانده فوتبال مدرن»؛ چگونه رانگنیک اعتبارش را در یورو ۲۰۲۴ پس گرفت؟"، کلیک کنید.