تاثیر شبکه های اجتماعی در انتخابات هند؛ از اینفلوینسرها تا انتشار اخبار دروغ
امروزه شبکه های اجتماعی نقش فعال و گسترده ای را در وقایع سیاسی دنیا ایفا می کنند و طولانی ترین انتخابات جهان در هند نیز از این قاعده مستثنی نبوده است؛ انتخاباتی که در آن تاثیرات و ردپایی از شبکه های اجتماعی و چالش های مربوطه را می توان پیدا کرد.
به گزارش تینار، یک مقاله تحقیقاتی با اشاره به انتشار اخبار نادرست در رسانه های اجتماعی طی انتخابات سال 2019 هند نشان می دهد که بیشتر موارد بخشی از کارزارهای انتخاباتی احزاب اصلی علیه رقبایشان بوده است.
گزارش شده که اکثر اطلاعات نادرست از حساب های حزب «بهاراتیا جاناتا» و حزب «کنگره ملی هند» نشات گرفته است و مواردی نظیر «کارزار انتخاباتی، فساد، مذهب، سلبریتی، ملی گرایی، جنسیت و توسعه» اغلب به عنوان موضوعاتی در نظر گرفته می شوند که کاربران با اهداف خاصی اخبار کذب مربوط به آنها را منتشر می کنند.
احزاب سیاسی هند معمولا با استفاده از مطالب ساختگی در شبکه ها و پیام رسان های اجتماعی نظیر واتس اپ، فیسبوک، ایکس و … اهداف خود را در انتخابات پیش می برند.
همزمان با افزایش نفوذ اینترنت در هند همراه با دسترسی به تلفن های هوشمند، رسانه های اجتماعی به بستری برای فعالیت های سیاسی در این کشور بدل شده اند. انتخابات سراسری هند در هفت مرحله از تاریخ نوزدهم آوریل الی یکم ژوین 2024 (31 فروردین الی 12 خرداد) برگزار شد و احزاب سیاسی هند معمولا با استفاده از مطالب ساختگی در شبکه ها و پیام رسان های اجتماعی نظیر واتس اپ، فیسبوک، ایکس و … اهداف خود را در انتخابات پیش بردند.
انتخابات هند
شبکه های اجتماعی و انتخابات
انتخابات سراسری 2019 اولین انتخابات سراسری بود که طی آن تقریبا یک سوم از رای دهندگان به شبکه های اجتماعی دسترسی داشتند؛ رسانه هایی که توانسته اند با انتشار اخبار و مطالب مربوطه بر افکار رای دهندگان و هم چنین فعالیت احزاب سیاسی سمت و سوی جدیدی ببخشند.
تحقیقات اخیری که توسط «اکسس ناو» و «گلوبال ویتنس» انجام شده است، نشان از این دارد که یوتیوب 48 مورد از تبلیغات را به زبان انگلیسی و هندی که سیاست های این شبکه اجتماعی را در رابطه با تبلیغات و اخبار نادرست انتخابات هند نقض کرده، تایید می کند.
مقاله تحقیقاتی مذکور با اشاره به انتشار اخبار کذب و تصاویر تقلبی و جعل ماهرانه ویدیوها (دیپ فِیک) با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در رابطه با انتخابات تاکید می کند که اطلاعات نادرست بر یکپارچگی انتخابات در جهت منفی تاثیر می گذارد و روند انتخابات را در کشور تضعیف می کند و هم چنین دموکراسی را به خطر می اندازد. این روند نادرست رای دهندگان را فریب می دهد، آگاهی واقعی آن ها را نسبت به مسایل کلیدی انتخاباتی منحرف می کند و به اشتباه جایگزین اطلاعات قابل اعتماد می شوند.
احزاب سیاسی با مشارکت اینفلوینسرها در یوتیوب و اینستاگرام – افرادی که سعی می کنند با اشتراک گذاری سبک زندگی خود در شبکه های اجتماعی تاثیرگذار به نظر برسند – محتوایی را برای عموم به نمایش می گذارند تا بتوانند رای مردم عادی را به دست بیاورند تا از این طریق به حفظ قدرت خود کمک کنند.
این مقاله تحقیقاتی با اشاره به فعالیت احزاب و سیاستمداران هندی می نویسد که این نامزدهای انتخاباتی با همکاری چنین افراد ظاهرا تاثیرگذار می خواهند نوعی حس نزدیکی را به عموم منتقل کنند تا از این طریق بتوانند نظر شهروندان را نسبت به عملکرد خود جلب کنند.
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند
عدم شفافیت در منابع مالی
مقوله دیگری وجود دارد که انتخابات هند و قوانین مربوطه را به چالش می کشد. هیچ شفافیتی وجود ندارد که آیا این افراد تاثیرگذار مبلغی را در ازای ویدیوهای تبلیغاتی دریافت می کنند یا خیر که از قضا همین مسیله، قوانین و مقررات مربوط به تبلیغات سیاسی که توسط کمیسیون انتخابات هند تنظیم و تدوین شده است، دور می زند. علاوه بر اینفلوینسرها، بازیگرانی هم در شبکه های اجتماعی حضور دارند که بعضا بی محابا اظهار نظراتی را درباره نامزدها انجام می دهند. آنها هیچ وابستگی به سازمان یا نهادی ندارد و بدین ترتیب شاید انتخاب رای دهندگان را تحت تاثیر قرار دهند.
احزاب سیاسی هند، کانال ها و رسانه های اجتماعی مخصوص به خود را دارند که کارمندانی به طور اختصاصی برای آن ها فعالیت می کنند. با این حال، احزاب ثروتمند این کشور دارای «سلول های فناوری اطلاعات» هستند که به طور شبانه روز فعالیت کرده و مطالبی را منتشر می کنند. این رسانه های 24 ساعته تغییر و تحول در شبکه های اجتماعی را رصد و استراتژی هایی برای انتشار اخبار خود ایجاد می کنند. با نگاهی به سال های اخیر در هند، می توان انتخابات 2019 را «انتخابات شبکه های اجتماعی» نامید زیرا احزاب سیاسی و سیاستمداران به طرز بی سابقه ای برای پیشبرد اهداف خود و دور زدن جریان اصلی مطبوعات در کشور از این شبکه ها استفاده کردند.
کارزارهای حزب «بهاراتیا جاناتا» الگوی مشابهی را در انتخابات هند دنبال کرده اند که در آن حامیان و سیاستمداران به اتفاق هم علامت هایی را در حساب شبکه های اجتماعی خود منتشر کردند که نشان از حمایت از «نارندرا مودی» نخست وزیر هند دارد.
هند هم چنین مدت هاست از شیوه ها و ابزارهایی از قطعی کامل اینترنت گرفته تا مسدودسازی برخی از راه های ارتباطی جهت کنترل افکار عمومی در جریان انتخابات استفاده کرده است. برای مثال بیش از 30 مورد قطعی اینترنت در انتخابات 2019 ثبت شده و در ماه فوریه و مارس 2024 در پی اعتراضات کشاورزان قطعی طولانی مدت اینترنت رخ داد و 177 حساب رسانه های اجتماعی که از اعتراضات حمایت کرده بودند، مسدود شدند.
پایان خبر تینار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تاثیر شبکه های اجتماعی در انتخابات هند؛ از اینفلوینسرها تا انتشار اخبار دروغ" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تاثیر شبکه های اجتماعی در انتخابات هند؛ از اینفلوینسرها تا انتشار اخبار دروغ"، کلیک کنید.