در نسبت علم، دانشجو و انقلاب اسلامی
دانشگاهیِ جمهوری اسلامی اگر قرار است مفید به حال جامعه انقلاب اسلامی باشد، باید علم مفید و گره گشا تولید و تحصیل کند؛ علمی که پیشران عدالت و پیشرفت باشد و نیت تمدن سازی داشته باشد. با این حساب دانشگاهیِ ارادتمند انقلاب اسلامی باید تعارف را کنار بگذارد و علمش را هم برای هدف مقدسی که دارد تزکیه کند.
به گزارش تینار، روزنامه قدس در سرمقاله شماره امروز خود به قلم مصطفی لشکری نوشت:
1. انقلاب اسلامی آمد که قواعد بازی را به هم بزند؛ قواعدی که مستکبران، ستمگران و ثروتمندان می نویسند و تحمیل می کنند و مستضعفان، ستمدیدگان و تهیدستان تبعیت می کنند و قدرت نه گفتن هم ندارند. اما زدن زیر میز این زورگویی تاریخی به همین سادگی ها نبوده و نیست. منفعت طلبان هم به این راحتی ها دست بردار نیستند. در نیمه دهه پنجم عمر جمهوری اسلامی هنوز گاهی آن قدر فضا سنگین می شود که انقلابی های دوآتشه هم مرعوب می شوند و اصول خود را فراموش می کنند. ابزار این ارعاب گاهی واقعاً علم است؛ گاهی شبه علم و زمانی اساساً اغواگری و ایدیولوژی استعماری است که لباس علم می پوشد و جماعت دست خالی را مرعوب و تسلیم می کند.
2. «علم پیشوای عمل است و عمل پیرو آن»؛ پس علم به عمل سر و شکل می دهد و مهم است که عامل، عالم چگونه علمی باشد. اگر انقلاب اسلامی قرار است بر اساس اصول خود – و نه قواعد تحمیلی سلطه جویان – جامعه سازی کند باید دستش پر باشد. کارگزار جمهوری اسلامی اگر مرعوب نظام سلطه و شیفته علم غرب مرام بود – حتی اگر عالم هم باشد – نمی تواند در خدمت انقلاب اسلامی قرار بگیرد. کارگزار انقلابی هم به شرطی خدمتگزار مرام انقلاب اسلامی و پیشرفت جمهوری اسلامی است که عالم به آن علمی باشد که از مجرای درست تولید و تحصیل شده و در مسیر عملی شدن، ناخواسته قواعد ناسازگار با اصول انقلاب اسلامی را بر دولت و جامعه تحمیل نکند.
3. فلسفه وجودی دانشگاه، استاد و دانشجو «علم» است و اگر مرعوب فضاسازی رسانه ای سلطه طلبان و سینه چاکانشان نشویم، انصاف به خرج می دهیم که به برکت انقلاب اسلامی جایگاهی ویژه یافت و رشدی خیره کننده داشت؛ اگر چه هنوز در بسیاری شاخه ها نتوانسته علمی باشد که متناسب با اصول انقلاب اسلامی، راه گشایی کند. دانشگاهیِ جمهوری اسلامی اگر قرار است مفید به حال جامعه انقلاب اسلامی باشد، باید علم مفید و گره گشا تولید و تحصیل کند؛ علمی که پیشران عدالت و پیشرفت باشد و نیت تمدن سازی داشته باشد. با این حساب دانشگاهیِ ارادتمند انقلاب اسلامی باید تعارف را کنار بگذارد و علمش را هم برای هدف مقدسی که دارد تزکیه کند. بازخوانی تجربه پیشرفت های حیرت انگیز و آسیب شناسی شکست ها و عقب ماندگی ها می تواند شاخص خوبی برای دانشجوجماعت باشد تا براساس آن به آرمان خواهی و عدالت طلبی خود جهت دهد.
پایان خبر تینار
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "در نسبت علم، دانشجو و انقلاب اسلامی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "در نسبت علم، دانشجو و انقلاب اسلامی"، کلیک کنید.