کسب وکارهای دانش بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن ها فرصت رقابت داد
به گزارش تینار و به نقل از مجله تینار، در چند ماه اخیر موضوع واگذاری سهام بعضی کسب وکارهای مطرح حوزه اقتصاد دیجیتال، موجی از نگرانی را بین فعالان اقتصاد دانش بنیان به راه انداخت؛ گلرنگ سهام تپسی را خرید و در هفته های اخیر هم خبرهایی از احتمال واگذاری عمده سهام دیجی کالا به همراه اول مطرح شد. این مسیله در کنار صحبت های چندماه پیش مدیرمسوول روزنامه کیهان، تصوری ایجاد کرد مبنی بر این که فشارهایی برای واگذاری سهام استارتاپ های بزرگ وجود دارد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تکذیت این مسیله توضیح داد: «چون پیش ازاین، یک عده صحبت های نادرستی را بدون دلیل و مدرک درباره واگذاری بعضی کسب وکارهای حوزه اقتصاد دیجیتال به نیروهای انقلابی مطرح می کردند، این حساسیت به وجود آمد؛ اما در اصل چنین هدفی وجود ندارد».
او در همین خصوص به فروش سهام تپسی اشاره کرد و گفت: «آقای منشی پور از ما خواست کمک کنیم که انتقال سهام تپسی حتماً انجام شود. این درخواست ابتدا با مخالفت معاونت علمی روبه رو شد اما با اصرار تپسی درنهایت با این موضوع موافقت کردیم».
او چنین واگذاری هایی را نه به معنی واگذاری کسب وکارها به حاکمیت، بلکه نشان دهندهٔ بلوغ این حوزه دانست: «واگذاری سهام این کسب وکارها بلوغ آن ها را نشان می دهد. این یعنی کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال سرمایه های بزرگ از سایر شرکت ها جذب می کنند که درنهایت به بزرگ شدن جدی این کسب وکارها منجر می شود. یکی از این کسب وکارها با سرمایه یک واحدی وارد شده و الان سرمایهٔ 300 واحدی دارد. این یعنی هم فرصت رشد در این حوزه وجود داشت و هم سرمایه کلانی به این حوزه بازگشته است».
دهقانی فیروزآبادی در موضع گیری نسبت به مسیلهٔ فروش سهام کسب وکارهای اقتصاد دیجیتال، حمایت خود از این موضوع را اعلام کرد و تنها شرط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برای موافقت با فروش و واگذاری این سهام را بازگشت سرمایه به حوزه اقتصاد دیجیتال دانست.
بااین حال، سال گذشته با بعضی چالش ها و مشکلاتی که برای کسب وکارهای فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال به وجود آمد، چنین تصور می شود که اراده ای وجود دارد که مایل است در مدل مدیریتی کسب وکارهای این حوزه تغییراتی ایجاد کند.
دهقانی فیروزآبادی وجود چنین موضوعی را کذب دانست و توضیح داد: «هم من هم آقای زارع پور دفاع و حمایت همه جانبه از کسب وکارها داشتیم. وقتی وارد حوزهٔ اقتصاد دیجیتال می شویم محیط این فضاها با سایر صنایع متفاوت است و دلیلش این است که بخش عمده ای از این اقتصاد از محیط خارجی آمده است؛ اما ما به هیچ عنوان موافق تعطیلی کسب وکارها نیستیم. حرف من این بود که اگر می خواهیم کاری در این زمینه انجام بدهیم، باید این باشد که به جریان های اصیل و انقلابی فرصت رقابت بدهیم؛ اما اینکه این کسب وکارها به نیروهای انقلابی و حاکمیت واگذار شود کاملاً غلط است. حرف ما این است که کسب وکارها را نبندیم و به جای آن از جریان های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن ها استفاده کنیم».
5454
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کسب وکارهای دانش بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن ها فرصت رقابت داد" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کسب وکارهای دانش بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن ها فرصت رقابت داد"، کلیک کنید.