لزوم تکیه بر اقتصاد مقاومتی/مردم همواره همگام با آرمان های انقلاب اسلامی هستند

به گزارش خبرنگار تینار کرمانشاه، چهارمین مناظره انتخاباتی دفتر خبرگزاری تینار با حضور فرامرز یوسفوندی و کوروش محمودی سیاه بیدی، کاندیداهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرمانشاه برگزار شد.

این مناظره با قرعه کشی سوالات در 2 بخش به همراه بیان آزادانه برنامه ها و راهبردها به منظور مطرح کردن دیدگاه های کاندیداها برگزار شد.

لزوم تکیه بر اقتصاد مقاومتی/مردم همواره همگام با آرمان های انقلاب اسلامی هستند

لزوم تکیه بر اقتصاد مقاومتی/مردم همواره همگام با آرمان های انقلاب اسلامی هستند

در راستای مهاجرت معکوس از شهر به روستا چه برنامه هایی حمایتی دارید؟

فرامرز یوسفوندی: کشاورزی در استان کرمانشاه 1/5 درصد از ظرفیت کشور را به خود اختصاص داده و در حال حاضر رتبه ششم تولیدات کشاورزی را در کشور داریم، بنابراین این مبحث می تواند دلیل خوبی برای مهاجرت از شهر به روستا باشد.

موضوع دوم این است که یکی از دلایل حاشیه نشینی مهاجرت ناموفق روستاییان به شهر است، بنابراین اگر ما بتوانیم در حوزه کشاورزی تغییری را از کشت سنتی به صنعتی داشته باشیم و همچنین برنامه هایی مانند مدیریت صحیح آب و پیگیری رونق صنایع تبدیلی داشته باشیم، می توانیم ظرفیت خوبی ایجاد کنیم.

در کنار این مسایل باید امکانات به گونه ای در روستاها تصری پیدا کند که انگیزه لازم برای مهاجرت از شهر به روستا فراهم شود، توسعه پایدار و حمل و نقل منظم در روستا به این امر کمک شایانی خواهد کرد.

برنامه شما برای انطباق نظام آموزشی با بازار کار چیست؟

کوروش محمودی: با توجه به عدم موفقیت برنامه های کنونی نخستین برنامه من کنار گذاشتن برنامه ریزی های گذشته و ایجاد برنامه های جدید است، زیرا ما ظرفیت های بسیاری در حوزه آموزش داریم که از هیچ یک از آنها بهره نبرده ایم.

روش شما برای مقابله با تحریم های بین المللی علیه کشور چیست؟

فرامرز یوسفوندی: تحریم های بین المللی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از زمان پیدایش انقلاب اسلامی بر کشور ما تحمیل شد و همچنان بر آن افزوده می شود، اجرای اقتصاد مقاومتی یکی از راه های مقابله با تحریم ها است.

لازمه اجرای اقتصاد مقاومتی این است که منابع مالی از جمله بانک ها به صورت عملی و واقعی این شکل از اقتصاد را رعایت کنند، تمرکز بر تولید داخلی افزایش کیفیت و همچنین اشتغال زایی را به دنبال دارد، ارتباط موثر و کارآمد با کشورهای همسایه نیز به مقابله با تحریم ها کمک بسیاری می کند.

ما با 15 کشور همسایه هستیم، 600 میلیون مخاطب خرید کالاهای ایرانی در کشورهای همسایه داریم و بسیار موثر است که از این ظرفیت بهره ببریم، فعال کردن سازمان های اقتصادی منطقه ای، ایجاد یک نهاد ارزی برای انتقال ارز با کشورهای همسو و استفاده از نخبگان بسیار موثر است.

برای تقویت اعتماد مردم به مجلس چه برنامه ای پیشنهادی دارید؟

کوروش محمودی: اعتماد مردم نه با حرف، بلکه با عمل جلب می شود و من مجلس را مقصر می دانم که اعتماد را از مردم گرفته است، تنها با عمل می توان این مسیله را جبران کرد و تحقق این امر نیاز به زمان طولانی دارد.

برای ترویج و تقویت فرهنگ بومی چه راهکاری دارید؟

فرامرز یوسفوندی: کرمانشاه معروف به هندوستان ایران است زیرا تنوع نژادی، قومیتی و فرهنگی در آن بسیار زیاد است، مردم بر خلاف این تفاوت صدها سال با یکدیگر تعامل داشته و حتی دوشادوش یکدیگر برای وطن خود جنگیده اند.

ما در مرکز ثقل ایران در تمدن فارسی هستیم، اما متاسفانه هم افزایی در نهادهای فرهنگی و آموزشی ما ضعیف است و وجود ندارد، ما نیاز به فهم راهبردی مشترک در موضوعات کلان داریم، باید بر اشتراکات فرهنگی تکیه و آن را تقویت کنیم و همزمان به خورد فرهنگ ها که ارزشمند هستند نیز توجه داشته باشیم.

دیدگاه شما برای ایجاد تعادل توسعه صنعتی و الزامات زیست محیطی چیست؟

کوروش محمودی: بسیاری از استان های کشور به دلیل عدم برقراری تعادل در صنعت و الزامات زیست محیطی دچار مشکل هستند، بنابراین باید صنایعی را در استان مد نظر داشته باشیم که با محیط زیست همخوانی دارند و لطمه ای به آن ایجاد نمی کنند.

برنامه شما به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی و تقویت دانش بنیان ها چیست؟

فرامرز یوسفوندی: اقتصاد مقاومتی الگویی است که حدود 10 سال توسط مقام معظم رهبری برای مهار تحریم ها، تکیه به توان داخلی و توسعه پایدار ارایه شده و درون زا است، البته ما را از فناوری کشورهای خارجی منع نمی کند.

آنچه که در این نوع از اقتصاد مهم است اشتغال زا بودن آن است، ما اکنون در کشور نخبگان فراوانی داریم اما یکی از بزرگترین مشکلات ما در حال حاضر فرار مغزها بوده و دلیل آن این است که ما در مدیریت دچار ضعف بوده ایم.

چند سالی است که شرکت های دانش بنیان به عنوان واسطه میان صنعت و دانشگاه ها کمک شایانی کرده اند، هرچند که گاهی در این شرکت ها نیز دچار شعار زدگی می شویم، کثرت شرکت های دانش بنیان به تنهایی باعث افتخار نیست بلکه باید موجب افزایش اشتغال شود.

برای حمایت از اقتصاد مقاومتی لازم است که دولت، مجلس شورای اسلامی، نیروهای مسلح، قوه قضاییه و امثال آنها از کالاهای داخلی به شرط کیفیت آنها حمایت ویژه داشته باشند، صرف انحصاری کردن خرید کالای داخلی مردم را ناامید خواهد کرد.

برنامه شما برای توسعه کارآمد نظام سلامت در حوزه انتخابیه تان چیست؟

کوروش محمودی: هرچند که استان ما در حوزه سلامت در بخش درمانی و آموزشی نقاط قوت بسیاری دارد اما توجه ما به قشر ضعیف چندان به اندازه کافی نبوده است، خدمات اجتماعی به قشر ضعیف باید رایگان شود.

راهکار شما برای رفع بی عدالتی اجتماعی در حوزه انتخابیه تان چیست؟

فرامرز یوسفوندی: ناکارآمدی موجب بی اعتمادی مردم نسبت به دولت و مجلس شده است، موضوع عدم توزیع فراگیر ثروت به صورت عادلانه در کشور مسیله مهمی بوده که اکنون مطرح است، عدم مبارزه شفاف، کارآمد، قاطعانه و فراگیر با فساد در سطح کلان نیز مطرح است.

برخلاف تمامی این مسایل و مشکلات ما مردم وفاداری نسبت به اسلام و انقلاب اسلامی داریم، دست خداوند که همراه مردم است و همراه تدبیر مقام معظم رهبری و اعتماد مردم سه رکن مهم و اساسی است که به رکن چهارمی به نام کارآمدی اجرایی نیاز دارد.

ما باید تمام منفذهایی که ختم به فساد می شود را ببندیم، مبارزه با فساد باید یک امر فراگیر و بدون نگاه به جناح باشد که بتواند موجب اعتماد مردم شود، آنچه که مردم را بیشتر می آزرد تبعیض است.

برای پیشگیری از مهاجرت جوانان نخبه کرمانشاهی به خارج از استان چه برنامه ای دارید؟

کوروش محمودی: برای بازگشت جوانان نخبه کرمانشاهی و همچنین پیشگیری از مهاجرت دوباره آنان باید زیرساخت هایی برای ایجاد اشتغال آنها ایجاد شود.

فرامرز یوسفوندی در زمان بیان دیدگاه های خود عنوان کرد: کرمانشاه سینه ستبر ایران، استانی است که در طول هشت سال دفاع مقدس متحمل مشکلات زیادی شده، برخلاف تمامی اقدامات، توسعه مطلوبی نسبت به کشور نداشته و مشکل بیکاری، حاشیه نشینی و عدم توسعه صنعتی از چالش های ما است.

وی ادامه داد: بیش از 40 درصد مردم کرمانشاه حاشیه نشین هستند، برخلاف ظرفیت ها مشکل عدم صنعتی شدن را داریم و دلیل آن عدم وجود یک صدایی و هم افزایی در مسیولان ما است، این مسیله موجب عدم توسعه کرمانشاه شده است، بنابراین باید به ظرفیت خود توجه کرده و هم افزایی مسیولان را داشته و به صورت مطالبه گرانه و جدی به حل مسایل بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: عدم گردش نخبگانی به معنای شایسته سالاری و شایسته پروری در کشور ما حاکم نشده است، ما معتقد به این هستیم که اگر کسی شایستگی حضور در جایگاه خود را ندارد آن جایگاه بر او حرام است، ما در حوزه جذب نخبگان درگیر مشکلاتی مانند فرار مغزها هستیم.

وی اضافه کرد: نکته دیگر عدم وجود فرهنگ مطالبه گری در مردم است، زمانی که خروجی صندوق ها افراد غیرمطالبه گر می شوند عدم پیشرفت کشور رخ می دهد و به همین دلیل عدم مشارکت در انتخابات موجب رشد افراد غیرشایسته می شود، اگر مردم به صورت صحیح برای آینده کشور خود انتخاب کنند و تکلیف خود را انجام دهند، مفاسد رای آوری وجود نخواهد داشت و خروجی صندوق ها رضایت بخش خواهد بود.

کوروش محمودی در نقد دیدگاه های یوسفوندی بیان کرد: ما از ظرفیت های فراوان استان مانند ظرفیت های مرزی بهره نبرده ایم، مدیران ما در حال حاضر تنها از بخشی به بخش دیگر جابجا می شوند و شفافیت فعالیت مدیران صورت نمی گیرد، باید این فضای بسته شکسته شود و فضای مسیولان پوست اندازی کرده، از ظرفیت جوانان استفاده شود.

کوروش محمودی در زمان بیان دیدگاه های خود عنوان کرد: منابع انسانی کشور با ارزش ترین سرمایه های کشور محسوب می شوند، ناامیدی به آینده دامنگیر اقتصاد کشور شده و باید برای وضعیت موجود چاره ای بیندیشیم.

وی ادامه داد: نباید دیگر از مدیران ناکارآمد استفاده کنیم و به جای آن از نخبگان و افراد متخصص و شایسته که قلب تپنده سینه ستبر ایران اسلامی هستند بهره ببریم، استان ما دارای ظرفیت های بسیاری است و باید محیطی را فراهم کنیم که از این ظرفیت ها به نحو احسن استفاده شود، مدیریت کشور باید در دست دهک های بالا و پایین کشور باشد.

فرامرز یوسفوندی در نقد دیدگاه های محمودی بیان کرد: یکی از ظرفیت هایی که کرمانشاه در زمینه توسعه پایدار دارد و قطعاً باید مورد توجه قرار گیرد گردشگری است، 16 حوزه گردشگری در استان کرمانشاه وجود دارد، ما می توانیم حوزه گردشگری را در استان کرمانشاه با سرمایه کم به پیشرفت برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: موضوع دوم بحث کشاورزی است که با تبدیل آن از حوزه سنتی به صنعتی و ایجاد صنایع تبدیلی می توانیم بهره وری مطلوبی داشته باشیم، همچنین کرمانشاه در حوزه صنعت دارای ظرفیت های وسیعی است که می تواند استان را در حوزه تولید و اشتغال ارتقا دهد و در صورت اقدام موثر اشتغالزایی بسیار خوبی اتفاق خواهد افتاد.

46

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم تکیه بر اقتصاد مقاومتی/مردم همواره همگام با آرمان های انقلاب اسلامی هستند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم تکیه بر اقتصاد مقاومتی/مردم همواره همگام با آرمان های انقلاب اسلامی هستند"، کلیک کنید.